thuiswerk tips

9 Tips voor effectief Thuiswerk

Thuiswerk is een geweldige vorm van werken. Je hoeft nergens naar toe, je bespaart geld en het maakt je leven een stuk aangenamer. Ikzelf maak al enige tijd gebruik van deze methode en wil graag mijn inzichten met je delen.

Er bestaan dus veel mogelijkheden om vanuit huis te gaan werken. Thuiswerken biedt veel voordelen, maar hoe zorg je ervoor dat je niet wordt afgeleid door randzaken? Hoe krijg je iets gedaan als je kinderen in de buurt hebt? In dit artikel behandelen wij de belangrijkste aspecten om vanuit huis te functioneren.

1. Zoek uit wat er gedaan moet worden en hanteer een to-do-list

Zolang je heb een overzicht hebt van de dagelijkse taken op je persoonlijke to-do lijst, maakt het niet uit hoe je wordt onderbroken, zo lang je de taken maar voldaan krijgt aan het einde van de dag. Een dagelijkse to-do-list zorgt er dus voor dat je het overzicht behoudt.

2. Gebruik de cloud voor Thuiswerk

Zorg ervoor dat belangrijke documenten worden geupload naar een cloud storage service, zoals Dropbox of Google Drive. Op deze manier kun je inloggen vanaf elke locatie en het zorgt het ervoor dat je geen zorgen meer hebt over je bestanden.

3. Dagelijkse routine

Het is belangrijk om een vaste routine aan te houden. Zorg ervoor dat je thuis rituelen aanhoudt alsof het een dag is dat je naar je werk gaat. Uiteraard werk je voor jezelf, maar je wilt voorkomen dat je in een sleur raakt. Eenmaal opgefrist wordt het kantoor aan huis meer een echt kantoor.

4. Ga lunchen met vrienden

Besteed de tijd die je over houdt aan leuke dingen, zoals het lunchen met vrienden. Dit kan je bijvoorbeeld in je pauze doen, zodat de dag ook wat leuks brengt. Het leven bestaat namelijk niet alleen aan werken.

5. Verlaat het huis

Het verlaten van je huis kan natuurlijk ook. Je kunt er namelijk voor kiezen om te gaan werken vanuit je favoriete koffiezaak. Op die manier ben je er ook even tussenuit. Dit is niet direct gelinkt aan thuiswerk, maar kan wel een manier zijn om productiever te werken.

6. Maak een stoplicht voor familieleden

Maak een ’stoplicht’ voor je familieleden. Hang tape of gekleurd papier op je kantoordeur. Tape het rode licht op als je niet kan worden verstoord en het groene licht als dit wel kan. Geel licht hangt er tussen in, waardoor mensen eerst moeten kloppen. Deze methode is vooral bedoeld om je kinderen buiten de deur te houden. Kinderen begrijpen namelijk de boodschap niet en kunnen aan de hand van het ‘stoplicht’ duidelijkheid krijgen.

7. Investeer in het creëren van een comfortabele werkplek

Zorg ervoor dat je een kantoor hebt thuis. Ikzelf maak ook gebruik van een kantoor. Het kantoor heeft een grote sofa, drie muren bedekt met een ingebouwde kast, een computer, speciale verlichting en een tapijt op de vloer dat is de perfecte plek voor mijn hond om te slapen terwijl ik werk. Het klinkt misschien vreemd, maar dat is het niet – ik beschik ook over een comfortabele bureaustoel. De stoel helpt mij om effectiever te werken.

8. Wees duidelijk over je werktijden

Je werkt vanuit huis en voor jezelf. Dit is een bewuste keuze die je hebt gemaakt. Het moderne thuiswerk zorgt ervoor dat je meer vrijheid hebt. Je bepaalt zelf wat je werktijden zijn. Zorg er daarom voor dat je deze vrijheid bewaakt en tijd maakt voor leuke dingen.

9. Doe alsof je niet thuis bent

Gebruik je telefoon zo min mogelijk tijdens werkzaamheden en doe alsof je niet thuis bent. Op die manier kom je nooit in de verleiding om af te dwalen en blijf je gericht bezig. Dit is belangrijk om aan de dagelijkse taken te voldoen.

Op zoek naar vernieuwend Thuiswerk?

Ben je op zoek naar vernieuwend thuiswerk? Er zijn tal van mogelijkheden op het internet. Mijn naam is Robert Smit en kortgeleden ontdekte ik een revolutionaire methode die mijn leven voor altijd heeft veranderd. Benieuwd naar deze vorm van thuiswerk? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *