thuiswerken

Onderzoek wijst uit: mensen die thuiswerken zijn gelukkiger

Als je ooit genoten hebt van het beantwoorden van e-mails vanuit je comfortzone in plaats van een kantoor, dan zal het je niet verbazen dat de mensen die thuiswerken vrolijker zijn dan mensen die dagelijks op kantoor werken. In dit artikel lees je alles over de voordelen van thuiswerken.

Productief thuiswerken

Uit onderzoek van TINYpulse bleek dat mensen die op afstand werken het gevoel hebben dat zij productiever werken, meer gewaardeerd worden en genieten van meer vrijheid en flexibiliteit.

Op een schaal van 1 tot 10 (met een 10 ben je gelukkig), waren 509 full-time werknemers ondervraagd die op afstand werken. Deze mensen werd gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden met betrekking tot hun werk. 200.000 kantoormedewerkers kregen dezelfde vragen opgelegd. De resultaten werden bij elkaar gelegd en hieruit kwam een conclusie

Op de vraag ‘Hoe tevreden bent u op het werk?’ scoorden de thuiswerkers een 8,10 en de kantoormedewerkers een 7,42.  Op de volgende vraag ‘Voel jij je gewaardeerd op je werk?’ scoorden thuiswerkers een 7,75, terwijl de kantoormedewerkers een 6,69 gaven. Één van de grootste klachten waren dat kantoormedewerkers een moeizame relatie onderhouden met andere collega’s.

Conclusie over thuiswerken

Het verschil in cijfers laat niet direct zien dat er daadwerkelijk een groot verschil in tevredenheid aanwezig is. Volgens de enquête heeft 91% van de werknemers het gevoel dat ze meer werk kunnen verrichten buiten de vaste kantooruren.

Uit een studie uitgevoerd door Nicholas Bloom en James Liang, mede-oprichters van de Chinese reizen website Ctrip, bleek dat mensen die vanuit huis werken 13,5% meer taken afkrijgen dan personeel dat op kantoor werkt.

Begin vandaag met betrouwbaar thuiswerk

Thuiswerken brengt dus veel voordelen met zich mee, ben je benieuwd naar mogelijke verdienmodellen die je vanuit huis kan starten? Wij adviseren om te gaan voor affiliate marketing. Met deze methode kan je in korte tijd een passief inkomen creëren vanuit huis.

Klik hier om er alles over te lezen! >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *